Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ
Λονδίνο 1980,
Είναι χειμώνας, ώρα 7:00 το πρωί. Παγωμένος αέρας φυσάει χτυπώντας τα κλαδιά των δέντρων στους δρόμους της πόλης που σιγά σιγά γεμίζουν με τα πρόσωπα των κατοίκων της οι οποίοι αρχίζουν την καθημερινότητά τους για άλλη μια μέρα.
Κάπου στην οδό Γκρίνουιτς μένει ένα αγόρι δέκα χρονών μαζί με τους γονείς του και την μικρότερη αδερφή του Μάγκυ. Ο Τζέικ είναι όμορφο κατάξανθο παιδί με μάτια γαλανά σαν του ουρανού γεμάτος αγάπη για την ζωή και όνειρα ανυπόμονος να μεγαλώσει για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του.
Το μεγαλύτερο όνειρο του Τζέικ είναι ο κόσμος…Και όταν τον ρωτούν να εξηγήσει το όνειρό του αυτό απαντάει πως θέλει να γνωρίσει τον έξω κόσμο..Να δει μέρη που δεν κανείς ποτέ δεν είδε να εξερευνήσει κάθε σπιθαμή της γης να γνωρίσει ανθρώπους πολλούς, πολιτισμούς ξένους προς εκείνον και να μάθει καινούρια ήθη και έθιμα για τον έξω κόσμο. Οι δικοί του συνέχεια του λένε πόσο μικρός είναι και για τα χρόνια που έχει μπροστά του να κάνει όσα θέλει μα εκείνος ανυπομονεί να μεγαλώσει και να ξεκινήσει τα ταξίδια του.
Τα χρόνια πέρασαν, ο Τζέικ τέλειωσε το πανεπιστήμιο. Του άρεσε πολύ η ελευθερία του, την αγαπούσε, ήθελε να ζει ελεύθερος χωρίς όρια. Έτσι και αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να ζήσει το όνειρό του, να ξεκινήσει τα ταξίδια του προς διάφορα μέρη της γης ελεύθερος, εκείνος και το όνειρο του μόνο!
Τα ταξίδια του ξεκίνησαν. Πήγε σε διάφορα μέρη της γης γνώρισε καινούριους πολιτισμούς και ανθρώπους μα ποτέ δεν έμεινε σε κανέναν για πολύ. Το όνειρό του συνεχιζόταν μέχρι που έφτασε η μέρα να γνωρίσει μια όμορφη κοπέλα για την οποία ένιωσε ένα πολύ πρωτόγνωρο συναίσθημα που ποτέ άλλοτε δεν είχε νιώσει. 
Ήρθε όμως η στιγμή να φύγει και από εκεί. Κάτι μέσα του όμως τον στεναχωρούσε που θα την άφηνε πίσω. Εκείνη του ζήτησε να μείνει μαζί της για πάντα, να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι, μα ο Τζέικ δε μπορούσε να αφήσει το όνειρό του και έτσι έφυγε.. για κάποιο περίεργο τρόπο όμως ένιωθε για πρώτη φορά στη ζωή του τόσο μόνος και τόσο απόμακρος από το ίδιο του το όνειρο. 
Οι μήνες περνούσαν και τα ταξίδια του δεν τον γέμιζαν πλέον και το μυαλό του ήταν συνέχεια σε κάτι που άφησε πίσω του, που τον έκανε να μη τον νοιάζει πλέον η ελευθερία του αυτή. Γύρισε πίσω γεμάτος νοσταλγία για τις μέρες που έχασε μακριά από εκείνη. Την βρήκε και το μόνο που της είπε ήταν πως το όνειρο του δεν είχε καμία αξία χωρίς εκείνη και έτσι έγινε αυτή ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ!
 Fei Kina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου